Irány Afrika

64 / 100 SEO Score

Szerintem is: a mese az kell! Nekem Roger szokott mesélni, vagy Justin felolvasni. Meg is kérem őket, hogy ma este ez az állatkás történet legyen az esti mesém!

 G. Joó Katalin:

Irány Afrika!

 
Trilla Lilla, a kis fülemüle hosszú útra indul, hogy a telet Afrikában vészelje át. Arra gondolt, összehívja a barátait. Iszkirit a nyuszit kérte meg, hogy értesítse őket. Eközben Lilla a vendégeknek somsalátát, rovarpitét és berkenyegombóckákat készített, amit csipkebogyólekvárral ízesített. Iszkiri találkozott barátjával, Nyuszóval. Focizni kezdtek. Már sötétedett, mikor észbe kapott, hogy miért is indult el.
– Jaj! Nekem értesítenem kell a meghívottakat! – kiáltotta.
Nyakába kapta a lábát, s elrohant. A kis fülemüle szomorúan üldögélt. „Lehet, hogy nem jönnek el a búcsúestemre?” – töprengett magában. Ekkor kopogtattak. Az ajtóban ott toporogtak pajtásai.
– Bocsáss meg! – hadarta Iszkiri, a nyulacska. Fociztam Nyuszóval, és kicsit későn szóltam többieknek. Most viszont mind itt vagyunk.
– De jó, hogy eljöttetek! Sok finomsággal készültem ám nektek! Amíg falatoztok, hallgassátok meg búcsúdalocskámat. Az éneket nagy tapssal jutalmazták a társai.
– Mi hoztunk neked egy ránk emlékeztető ajándékot. Egy barátságkendőt. Mindegyikünk láblenyomata rajta van. Erről majd az eszedbe jutunk – mondta Kopogi, a harkály.
– Köszönöm! – rebegte meghatódva Lilla. Azonnal a nyakába is kötötte.
– Akkor holnap kora reggel irány Afrika! Tavasszal visszatérek hozzátok! – trillázta Trilla Lilla.
– Jó utat! Vigyázz magadra! – köszöntek el tőle a barátai.

Illusztráció: Németh Ibolya

Szólj hozzá