Morgi Rajziskolája – 1-2-3. rész

Te is szeretsz rajzolni? Mert én imádok. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ösztönösen jól áll a mancsomban a ceruza, amit még az a nagy tudású kandúr, Justin sem mondhat el magáról. Neki (is) szánva, és mindenki számára, aki szeretne magabiztosabban rajzolni, elindítok egy sorozatot Rajziskola kezdőknek címmel, Somogyi Dóra grafikus segítségével. Egészen az alapoktól kezdjük és lépésről lépésre haladunk a formák, azután az alakok, figurák rajzolásához szükséges fortélyok elsajátítása felé. Némi gyakorlás után észrevehetitek majd, hogy egyre jobbra sikerednek a kezetek alól kikerült rajzok, ujjaitok ügyesednek és fantáziátok szárnyra kap.
Rajziskola kezdőknek 1. rész. – Letöltés

De hogy a kisebb gyerekek is kedvet kapjanak, számukra a Macska Maharadzsa történetek szereplőinek, helyszíneinek megrajzolása által mesés egyszerűséggel mutatjuk meg, hogyan vessenek papírra alakokat, állatokat, tárgyakat.
Az első részben egy macskarajz készítésével ismerkedünk. Méghozzá a dundi, mindig mosolygós Kis Vörösmacska barátom alkatán keresztül.
Rajziskola gyerekeknek 1. rész. – Letöltés

 

 

 

 

Rajzoljunk piramist!
Rajziskolám első részében a körrel ismerkedtünk Kis Vörös alkata segítségével. A második részben megtanulunk gúlát rajzolni. Ezt az alapformát az ókori egyiptomi időutazásos kalandunk során piramisok formájában látták viszont macskabarátaim.Mire ennek leckének a végére érsz, megtöltheted a papírsivatagot színes piramisokkal, közéjük rajzolhatod Kis Vörösmacskát, és máris eléd tárul az Egyiptomi Macskaland egyik helyszíne, ahová a törött léghajóval, szétszóródva érkeztek meg a főhősök.
Rajziskola kezdőknek 2. rész. – Letöltés

 

 

 
Hogyan rajzoljunk kockát?
Maradjunk Kis Vörös barátommal, mert az ő egyik kedvenc játékszerén, a dobókockán keresztül mutatom be ezt nektek. Egy kis odafigyeléssel és némi gyakorlással a sík papírlapra varázsolhattok egy újabb térbeli formát.
Rajziskola kezdőknek 3. rész. – Letöltés

Szólj hozzá