Kirándulás+Kulturális Kalandozás: ZEO-hu

Program- és kaland ajánló


Macskaszavamra mondom, hogy nincs is kellemesebb a nyári meleg elől elvonulni, és egy liget vagy erdő árnyat adó fái alatt barangolni, vagy egy hűs forrás mellett megpihenni. Imádok kirándulni, és ha hozzám hasonló felfedező kíváncsisággal bírsz, ez a program neked is tetszeni fog.
Hallottál már az eszperantóról? Tőlem és a barátaimtól egész biztosan, mert a nyelvtanulással foglalkozó riportsorozat része volt 🙂. (Ha nem tudod, hogy mi az eszperantó, akkor érdemes kicsit körülnézni a www.eszperanto.hu portálon is.)

De ha nem, hát az sem baj! Nem kell eszperantistának lenned ahhoz, hogy részt vegyél a kalandban és tanúsítványt kapj a teljesített útjaidról. Országszerte számos eszperantóval kapcsolatos emlékhely található, amelyek GPS koordinátával ellátott listáját megtalálod a www.eszperanto.hu/zeo-hu oldalon.


Ha a ZEO program keretében felkeresed ezeket (vagy néhányat közülük), igazolod, hogy valóban ott jártál, akkor azonkívül, hogy egy jót kirándultál és egy egyedi tanúsítványt is kapsz a teljesítményedről, a nyelvek, nyelvtörténet egy érdekes, kulturális szeletét ismerheted meg.

Én is mancsom ragadom Justint és nekivágunk. Na, melyiknél futhatunk össze veletek?

Ja! Bemelegítésként: Tudod, hogy minek a rövidítése a ZEO? Eszperantósok előnyben!

Szólj hozzá