Teniszlabda szerelmese

61 / 100 SEO Score

Karcsúságom és fürgeségem titka egyszerű. Imádok mozogni, fára és háztetőkre mászni. Valójában minden érdekel, ami a testedzéssel, ügyességgel, fizikai erőnléttel kapcsolatban van. Belevaló, sportos macskalánynak tartom magam. Szeretnék mindenkit mozgásra bíztatni, nemcsak egészsége érdekében, hanem mert ez kiváló szórakozás és izgalmas játék is egyben. Rovatomban sportokat és sportolókat, eseményeket mutatok be. Sportos gyerekeket és a sportot később sem abbahagyó felnőtteket. Remélem többen is kedvet kaptok, hogy felfedezzétek a mozgás örömét. (Könyveit bújó bátyámnak, Justinnak, és pocakos kisöcsémnek, Kis Vörösmacskának külön felhívnám figyelmét rovatomra!)

A teniszt nagyon szeretem. A labda mérete pont akkora, mint egy mancsra-eső pamutgombolyag, amiből nem csak sálat kötök, hanem lelkesen gurítgatom is. És macska-tekintet vonzó az a gyorsaság, amivel azok a labdák repkednek! Igazán örülök, hogy az én rovatomban jelenik meg egy igazikis sportlady véleménye. A teniszező Böröczky Emíliáé, aki 12 évesen már komoly „teniszmúlttal” rendelkezik.

Roger: Mesélj magadról! Mióta sportolsz, és miért pont a teniszt választottad?

Emília: Hat éves korom óra teniszezek. Láttam, hogy Apa mindig teniszezik másokkal és én is szerettem volna. Most édesapám az edzőm.

Úgy hallottam, hogy fiatal korod ellenére már nagyon szép versenyeredményeket tudhatsz magadénak.

Legutoljára a nyáron párosban szereztem egy 2. helyezést az L12 Országos Bajnokságon. A tavasszal szintén második lettem egyéniben a Pasaréti Vasas Klub versenyén. Az ezt megelőző Országos Bajnokságon párosban másodikok lettünk, egyéniben a nyolc között estem ki. Jelenleg az október végi L12 Mesterversenyre készülök.

Mennyit edzel, milyen edzéseid vannak?

Napi három órát teniszezek, ezenfelül vannak még futó és erőnléti edzéseim is.

Mit gondolsz a teniszről?

A tenisz egy küzdősport. Sokat kell küzdeni benne, hogy tudjunk nyerni.

Te mit szeretsz benne?

Pont azt, hogy küzdeni kell benne a győzelemért. Jó érzés pontosan eltalálni a labdát és pontot ütni.

Kiknek ajánlanod és miért?  Mindenkinek, aki szeret sportolni. Nem csak versenyezni lehet, hobbyként is jó játék, közös szórakozás.

 Emília a Fitt Tenisz Klub pályáin edz a XVII. kerületben.

Ha ti is szívesen fognátok teniszütőt a kezetekbe, akár szórakozásból, akár komolyabb céllal, bátran vágjátok bele!

A Fitt Tenisz Klub elérhetősége:  https://www.facebook.com/Fitttenisz/

Szólj hozzá