Macska Maharadzsa Birodalma

szereplők

Macska Maharadzsa

Macskaföld uralkodója és, rangja révén, a Titkos Macska Szövetség tiszteletbeli tagja. A birodalmat alapító őse segített az itt élő macskáknak nyugodt, ellenségektől mentes világot kialakítani, és azóta minden macskaföldi maharadzsa feladata ezt fenntartani, és a világon élő macskák sorsának jobbá formálásán dolgozni. Fiatal kora ellenére bölcs és nagy tudású, számtalan régi varázslatot ismer és kincstárában különleges erővel bíró tárgyakat őriz, melyekhez akkor nyúl – a TMSZ engedélyével –, ha veszély fenyegeti védenceit.

Morgiana

(becenevén Morgi)

Udvari írnok és minden lében kanál cicahölgy. A TMSZ vezetőjének szárnyai alatt cseperedett fel, és bár ő maga nem tagja a szövetségnek, számos varázslatot ellesett és igencsak fejlett ösztönökkel és különleges képességekkel bír. Nemcsak agyafúrt, de kiemelkedően ügyes is. Nincs olyan fa vagy fal (de titok sem!), ami őt visszatartja, ha célhoz akar érni. Szépsége és vonzereje nagy hatást gyakorol Justinra, az okos kandúrra.

Justin

A másik három főszereplő egy macska testvérhármas, akik egyben a legjobb barátok is.

Hosszú szőrű, szürkés–cirmos kandúr. A testvérhármas legidősebb tagja, aki eszéről és műveltségéről ismert. Napjai nagy részét a palota könyvtárában tölti, főleg mióta Morgiana is beköltözött. Macska Maharadzsa gyakorta kikéri a véleményét és megbízik benne, mert mindenre talál okos megoldást.

Roger

Justin ikerhúga. Szintén hosszú szőrű, de bundája csillogó fekete színű. Ő a legügyesebb macska a faluban, rajta kívül csak Morgi képes gravitációt hasonlóan meghazudtoló könnyedséggel mászni, ugrani, szaladni. Nagyon szereti testvéreit, és macskalaknak hívott otthonukban gondoskodik róluk, rendet tart és a fiúkat is „rendben tartja”. Tévedésből kapott fiú nevet, mert már picinek is olyan kis bátor akrobata volt, hogy kandúrnak vélték szülei.

Kis Vörösmacska

(becenevén Kis Vörös)

Kajla és csupa szív, őszinte és nyitott kiskandúr. Ő a legfiatalabb, és a játékon kívül nem fűlik máshoz a foga. Színes üveggolyó gyűjteménye a kedvence. Macska Maharadzsával elválaszthatatlan barátok. Amíg az uralkodó kisebb volt, folyton együtt lógtak, és bár Maharadzsának egyre több uralkodni valója akad, Kis Vörös mindenkor bejáratos hozzá. Ja! A hasát nagyon szereti, kedvence minden, ami csokis, és/vagy sajtot tartalmaz. Általános vélemény, hogy ez látszik is pocakja méretén.

Számtalan szereplője akad még a történeteknek, mind a macskafaluban, mind a TMSZ soraiban, mind a távoli múltban.
Macskaföld lakóit és történeteiket megismerhetitek a weboldalról is letölthető Minimesékben. A Titkos Macska Szövetség működésére és tudományára, valamint varázseszközeire és kapcsolataira főhőseink kalandos, múltbéli utazásai során, a meseregényekben derül fény, legközelebb az Egyiptomi Macskalandban.